fredag 26 april 2024

inloggad som

Köp av Norrviken blir nystart för Båstadsprojekt

Som Rapidus kunde berätta i förmiddags säljs förlusttyngda Norrvikens Trädgårdar till bolaget Lilla Båstad, med Peab-grundaren Erik Paulsson i spetsen. Affären ger ny skjuts till Lilla Båstads planer på ett helt samhälle utanför Båstad med allt från hantverksby till bostäder och konsthall.

Enligt Anders Persson, styrelseordförande i Stiftelsen Norrvikens Trädgårdar som äger området, är affären värd mellan 7 och 10 miljoner kronor. Köpeskillingen ska räcka för att göra stiftelsen helt skuldfri.

Bakom Lilla Båstad står en namnkunnig skara lokala affärsmän. Utöver Erik Paulsson backas projektet upp av Christian W Jansson, Peter Ekelund, Carsten Johansen och godsägaren Hans Bergengren.

I september klubbade kommunstyrelsen i Båstad igenom en ny detaljplan som gör det möjligt att exploatera marken. Lilla Båstad hoppas bland annat kunna locka dit duktiga entreprenörer.

— Affärsmässigt är det en förlusttyngd verksamhet, men vi har fått kraft genom engagemanget i bygden och är beredda att ta investeringen, säger Bo Nilsson, projektchef för Lilla Båstad.

Själva överlåtandet sker 1 oktober, efter årets turistsäsong.

— Vi vill att bygden hänger med tillväxten i övriga Öresundsregionen och vill få lokalbor att bidra. Det kan till exempel handla om att dra igång en skola eller placera sitt företag i Lilla Båstad, säger Bo Nilsson.

Anders Frick

Som Rapidus kunde berätta i förmiddags säljs förlusttyngda Norrvikens Trädgårdar till bolaget Lilla Båstad, med Peab-grundaren Erik Paulsson i spetsen. Affären ger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.