torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Rekonstruktionsförening får skånsk gren

Stockholmsbaserade Institutet för företagsrekonstruktioner (IFFR) får en skånsk gren. Ordförande för den nybildade ideella föreningen blir Riksgäldschefen Bo Lundgren.

Liksom förlagan i Stockholm syftar IFFR Syd till att diskutera och sprida kunskap om frågor kring företagsrekonstruktioner. Verksamheten ska finansieras av medlemsavgifter och externa bidrag. Ola Sellert, obeståndsjurist på Trägårdh Advokatbyrå och en av initiativtagarna, hoppas locka bland andra banker, rekonstruktörer och företrädare för staten och domstolarna som medlemmar.

— Vi har vårt första seminarium i november, då får vi se hur stort intresset är, säger han.

Bland styrelsemedlemmarna finns utöver Ola Sellert och Bo Lundgren även Lennart Atteryd från Ackordscentralen. IFFR i Stockholm har funnits sedan slutet av 1990-talet. Föreningen har de senaste åren pendlat mellan 20 och 90 medlemmar, med Ackordscentralen och advokatbyrån Carler som huvudfinansiärer. Ordförande är tidigare Ericssonchefen Sven-Christer Nilsson.

Erik Olausson

Stockholmsbaserade Institutet för företagsrekonstruktioner (IFFR) får en skånsk gren. Ordförande för den nybildade ideella föreningen blir Riksgäldschefen Bo Lundgren. Liksom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad