lördag 28 september 2024

inloggad som

Svalt Sverigeintresse från danska affärsänglar

Namnet börjar bli missvisande för affärsängelnätverket Business Angels Øresund. Några svenska inslag finns knappt kvar i nätverket och intresset för att investera i Sverige är svagt, visar föreningens färska medlemsundersökning.

BA Øresund är med i paraplyorganet Danish Capital & Private Equity Association och organiserar ett 30-tal relativt tunga affärsänglar. I dagsläget är bara två av dem svenskar.

— Från starten fanns det fler men på senare tid har de hamnat i klar minoritet, medger Torsten Freloft, som leder nätverket.

BA Øresund ska enligt föreningens hemsida täcka Sydsverige och Hovedstadsområdet och främst investera i projekt ”inom 50 kilometer från centrala Köpenhamn”. Men några svenska investeringar ser det inte ut att bli inom den närmaste framtiden.

— Vi frågade våra medlemmar om deras inställning till olika framtida initiativ inom bland annat life science — samt om det skulle vara fler svenska projekt. Men det fanns inget större intresse för att titta närmare på vad som rör sig på andra sidan Sundet, säger Torsten Freloft.

Han ser dock en möjlighet att likväl bredda kontaktnätet till den svenska sidan genom mer informella metoder. I Danmark dyker Business Angels Øresund och systernätverket Business Angels Copenhagen ofta upp på varandras möten.

— Och så kan man ju göra även över Öresund, säger Torsten Freloft.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Namnet börjar bli missvisande för affärsängelnätverket Business Angels Øresund. Några svenska inslag finns knappt kvar i nätverket och intresset för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.