fredag 14 juni 2024

inloggad som

Prisregn över Polaris Private Equity

Svenska riskkapitalföreningens pris för årets kapitalanskaffning gick till Öresundsregionen och Polaris Private Equity. Utmärkelsen delades ut sent igår på en galamiddag i Stockholm. Ungefär samtidigt utsåg den danska riskkapitalföreningen Polaris till ”Private equity house of the year”.

I Stockholm prisades Köpenhamnsbaserade Polaris för fonden Polaris Private Equity III, som gjorde en första stängning i mars ifjol med 275 miljoner euro i kapital.

— 2009, under det sämsta ekonomiska året sedan depressionen, stod vi för sju procent av den totala riskkapitalanskaffningen i Europa, säger Polaris svenske partner Jan Dahlqvist.

En andra stängning av fonden är planerad till maj. Målet är att resa totalt 350 miljoner euro. Idag har Polaris sex portföljbolag i Sverige och sex i Danmark. Ifjol gjorde företaget sju investeringar varav två nysatsningar — fusionen av de danska städbolagen Kølving & Thaning och Alliance Clean & Care, samt förvärvet av svenska friskolekoncernen Pysslingen.

I Danmark prisades Polaris för sin nya fond, hög investeringsaktivitet och goda resultat i portföljbolagen.

Kristian Svensson

Svenska riskkapitalföreningens pris för årets kapitalanskaffning gick till Öresundsregionen och Polaris Private Equity. Utmärkelsen delades ut sent igår på en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Senzagen på offensiven

    Men 37 nya miljoner ska Senzagen, med vd Peter Nählstedt, gå på offensiven för att bredda produktportföljen och följa kunderna hela vägen till marknaden.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.


  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Höga frekvenser i Lejonkulan

    Beammwave utvecklar en teknik för framtidens 5G- och 6G-mobiler som kallas digital beamforming. Ett radiochip med tillhörande antenn och algoritmer […]

  • Tunt i Affärsänglarnas portfölj

    Två av fem bolag som Affärsänglarna listar som ”sina” bolag är i eller på väg i konkurs. Här visar vi listan.

  • Kassorna tryter för skånska bolag

    Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.

  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.