lördag 28 september 2024

inloggad som

Tigran Technologies startar danskt bolag

Dentalteknikbolaget Tigran Technologies på Medeon i Malmö har startat ett dotterbolag i forskningsparken Symbion i Köpenhamn. Skälet är främst att underlätta kontakterna med en dansk underleverantör, som tillverkar företagets nya titanborstar för rengöring av tandimplantat.

Tigrans huvudprodukt är små porösa titankorn som används för att bygga upp nytt käkben runt tandimplantat. På senare tid har bolaget även börjat tillverka och sälja borstar av titan för att rengöra tandimplantat vid infektioner innan Tigrans korn tillförs. De handgjorda borstarna sparar så mycket som 20 minuters behandlingstid jämfört med traditionella metoder, uppger bolagets VD Björn Sellert. Första leveransen skeppades i slutet av 2009.

— Titankornen är fortfarande vårt huvudspår, men på sikt tror jag borstarna kan bli en riktigt intressant produkt, säger Björn Sellert.

Dotterbolaget på Symbion sköts än så länge av personal från Sverige som ska hantera kontakterna med den danska borsttillverkaren.

— Vi hittade en bra leverantör i Danmark. Borstarna görs för hand eftersom vi inte hittade någon som kunde tillverka dem maskinellt, säger Björn Sellert.

Malmöbaserade Tigran, som är listat på Aktietorget, har i dag tio anställda. Bolaget tog i januari in drygt 20 miljoner kronor genom teckningsoptioner, pengar som ska räcka till 2011. Utöver titanborstarna har bolaget andra sidoprodukter inom dentalområdet under utveckling. Om de också kommer produceras i Danmark är dock inte klart i dagsläget.

Erik Olausson

Dentalteknikbolaget Tigran Technologies på Medeon i Malmö har startat ett dotterbolag i forskningsparken Symbion i Köpenhamn. Skälet är främst att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Medimi hoppas på svenskt genombrott

    Lundabolaget Medimi har tecknat ett nytt samarbetsavtal med apoteksaktören Apoex. Vd Johan Wiesel hoppas att det ska bli nyckeln till ett genombrott på den svenska marknaden.

  • Ny vd ska ta Starfish till börsen

    Förre Learning to Sleep-vd:n Micael Gustafsson blir ny vd i Starfish of Sweden. Nu ska han ta bolagets teknik till marknaden. En kommande notering finns med i planerna.

  • Medbeat fick napp i Draknästet

    Tre drakar nappade när Erik Rask pitchade sitt företag Medbeat i SVT:s Draknästet. Drakarnas investeringar värderar bolaget till 84 Mkr, men Erik Rask åkte hem med mer pengar än han sökt. 

  • Nanoecho valde börsnotering trots tufft marknadsklimat

    Nanoecho i Lund tvingades att kraftigt sänka teckningskursen under teckningsperioden inför börsinträdet i augusti. Men på onsdagen kom besked om ett godkännande från Läkemedelsverket och aktien har sedan dess rusat mer än 50 procent.

  • …och trög försäljning för en annan hjärnkylare

    Dignitanas nye vd Fredrik Jonsson ärver svaga siffror för kvartal två. Fokus ligger nu på att bredda erbjudandet till bolagets kunder, som är kliniker som ger cellgiftbehandling till cancerpatienter.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.

  • Färgrikt bolag söker kapital

    Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

  • Till salu: app mot psykisk ohälsa

    Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Braincool polisanmäler vd:n

    Braincool har sparkat och polisanmält sin vd som påstås ha tagit 7,65 miljoner kronor från bolaget utan lov. Samtidigt avslöjar Lundabolaget att kapitalbehovet nu bedöms uppgå till uppåt 95 Mkr.