onsdag 5 juni 2024

inloggad som

Dansk Industri samlar miljöteknik för expo i Shanghai

Organisationen Dansk Industri samlar Öresundsregionens miljöteknikföretag till en nordisk paviljong vid världsutställningen Expo 2010 i Shanghai, dit 70 miljoner gäster väntas.

Expots tema är ”Better city, better life”. Dansk Industri (DI) ska använda erfarenheterna som arrangör av miljöteknikutställningen Bright Green under klimattoppmötet i Köpenhamn. Därför är DI också nordisk frontlöpare i försöket att skapa en Öresundsregional såväl som nordisk närvaro under expot.

— När vi försöker komma i kontakt med en kinesisk målgrupp kan Danmark ensamt verka närmast oansenligt. Därför ska vi bredda oss till Öresundsregionen och resten av Norden, säger DI:s chefskonsulent Jens Holst-Nielsen.

DI har just börjat skicka ut specialinbjudningar, inte minst i Öresundsregionen där bland annat Copenhagen Cleantech Cluster inlett ett samarbete med skånska organisationer och företag. Samlandet av miljöteknikföretag i regionen betyder att de kan göra ett starkare intryck och därigenom utnyttja expots storlek och marknadspotential, menar Jens Holst-Nielsen.

— Initiativet är så nytt att vi ännu inte har några bolag på deltagarlistan, berättar Jens Holst-Nielsen, som ska ha 50 namn på listan och fyller på efter först till kvarn-principen.

Med utställningen Bright Green Nordic i augusti erbjuder DI företagen möjligheten att bli sedda som en del av klimatlösningen. Det sker i en 1.500 kvadratmeter stor paviljong. Världsutställningen löper från 1 maj till 31 oktober.

Keld Broksø

Organisationen Dansk Industri samlar Öresundsregionens miljöteknikföretag till en nordisk paviljong vid världsutställningen Expo 2010 i Shanghai, dit 70 miljoner gäster […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Danmarkskollen – Swifties, troll och krig

    ,
    Danskarna pratar gärna om Sverige när något går fel, som Sverigedemokraternas trollfabrik. Men det finns också en viss avundsjuka från Köpenhamn, till exempel när superstjärnor som Taylor Swift inte tar sig över sundet.