lördag 11 maj 2024

inloggad som

Dansk Industri samlar miljöteknik för expo i Shanghai

Organisationen Dansk Industri samlar Öresundsregionens miljöteknikföretag till en nordisk paviljong vid världsutställningen Expo 2010 i Shanghai, dit 70 miljoner gäster väntas.

Expots tema är ”Better city, better life”. Dansk Industri (DI) ska använda erfarenheterna som arrangör av miljöteknikutställningen Bright Green under klimattoppmötet i Köpenhamn. Därför är DI också nordisk frontlöpare i försöket att skapa en Öresundsregional såväl som nordisk närvaro under expot.

— När vi försöker komma i kontakt med en kinesisk målgrupp kan Danmark ensamt verka närmast oansenligt. Därför ska vi bredda oss till Öresundsregionen och resten av Norden, säger DI:s chefskonsulent Jens Holst-Nielsen.

DI har just börjat skicka ut specialinbjudningar, inte minst i Öresundsregionen där bland annat Copenhagen Cleantech Cluster inlett ett samarbete med skånska organisationer och företag. Samlandet av miljöteknikföretag i regionen betyder att de kan göra ett starkare intryck och därigenom utnyttja expots storlek och marknadspotential, menar Jens Holst-Nielsen.

— Initiativet är så nytt att vi ännu inte har några bolag på deltagarlistan, berättar Jens Holst-Nielsen, som ska ha 50 namn på listan och fyller på efter först till kvarn-principen.

Med utställningen Bright Green Nordic i augusti erbjuder DI företagen möjligheten att bli sedda som en del av klimatlösningen. Det sker i en 1.500 kvadratmeter stor paviljong. Världsutställningen löper från 1 maj till 31 oktober.

Keld Broksø

Organisationen Dansk Industri samlar Öresundsregionens miljöteknikföretag till en nordisk paviljong vid världsutställningen Expo 2010 i Shanghai, dit 70 miljoner gäster […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen