tisdag 30 april 2024

inloggad som

… under ledning av tidigare Kockums-VD

Gunnar Larsson, tidigare VD:n på Kockums, har tillträtt som chef i Ripasso Energi. Med honom vid rodret ska Ripasso ha sin produkt ute på marknaden om två år.

— Vi står inför en tvåårsperiod där vi ska utveckla prototyper och ta dem till färdig produktion. Vi har redan påbörjat arbetet i Sibbhult, säger Gunnar Larsson, som också har ett långt förflutet inom Ericsson och senare Saab Microwave Systems.

Inte heller han vill berätta hur mycket kapital Ahlström Capital har gått in med, men säger att grundarna i Ripasso, där Gunnar Larsson är en av fem, är mycket nöjda med affären.

— Tekniken har visat sig ha väldigt stor potential. I demonstrationsanläggningar kan vi se en verkningsgrad på 30 procent. Det kan ställas i proportion till dagens solceller som knappt når en verkningsgrad på 10 procent, säger Gunnar Larsson.

I slutänden kommer produkten kräva sydligare, och soligare, breddgrader än Sveriges för att vara lönsam.

Ripasso har redan i dag ett kontor i Sibbhult. Huvudkontoret kommer däremot att placeras i Malmö, uppger Gunnar Larsson.

I och med affären har Panu Routila, VD för Ahlström Capitals, gått in som ny ordförande i Ripasso. Kvar i styrelsen finns även före detta Ericsson-VD:n Sven-Christer Nilsson och Scaniadirektören Hans Hansson.

Joel Lyth

Gunnar Larsson, tidigare VD:n på Kockums, har tillträtt som chef i Ripasso Energi. Med honom vid rodret ska Ripasso ha […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad