tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Kändiscoach går in i Helsingborgsbolag

|  ,
|  

Nystartade Helsingborgsbolaget Integrius har avslutat sin första finansieringsrunda. Nu går den kända karriärcoachen Nina Jansdotter in som delägare och VD.

Integrius utvecklar mjukvara som låter användaren surfa på nätet anonymt och krypterat. Tänkta kunder är främst bredbandsleverantörer.

— Vi ska sälja tjänsten nästan gratis så att bredbandsleverantörerna i sin tur kan erbjuda det som en tjänst till sina kunder, säger Nina Jansdotter.

Till vardags är hon författare och kolumnist i bland annat Metro, men har det senaste året inriktat sig allt mer mot att hjälpa regionens uppstartsbolag att synas i medierna. På kuppen har hon blivit delägare i bland annat Malmöbaserade Saplo.

Integrius sysselsätter idag de fyra grundarna, inklusive Nina Jansdotter. En nyligen avslutad emission på en halv miljon kronor ska ge bolaget möjlighet att ta fram en första prototyp. Enligt Nina Jansdotter är första kundkontraktet redan signerat.

Erik Olausson

Nystartade Helsingborgsbolaget Integrius har avslutat sin första finansieringsrunda. Nu går den kända karriärcoachen Nina Jansdotter in som delägare och VD. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.