måndag 20 maj 2024

inloggad som

Sydsvensk inkubator blir nationell

Statliga Innovationsbron har givit den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) i uppdrag att utvidga sin verksamhet och bli nationell.

Hittills har SCTI enbart tagit in medlemsföretag från södra Sverige, men projektledaren Helena Tillborg arbetar nu med att förbereda en expansion.

— Det krävs finansiering för att utöka upptagningsområdet och vi letar samarbetspartner runt om i Sverige. Mitt uppdrag nu är att fortsätta jobba med projektplanen och bli klar under första kvartalet, säger hon.

Inkubatorn, som drivs av Teknopol och Region Skåne, hjälper miljöteknikbolag bland annat med affärsutveckling. SCTI söker samarbete med andra inkubatorer i Sverige för att finnas nära de framtida medlemsföretagen på olika platser i landet.

— Vi ser att lokal och regional förankring är jätteviktig, så i dialog med inkubatorer och Innovationsbrons regionala avdelningar hoppas vi kunna få hjälp att vara nära medlemsföretagen, säger Helena Tillborg.

Enligt Helena Tillborg kommer finansieringen av den utökade inkubatorn inte vara något större problem. Dels finns det statliga pengar avsatta till Innovationsbron för fortsatt satsning på inkubatorverksamhet för miljöteknikföretag, dels ser Helena Tillborg möjlighet till finansiering från myndigheter och regioner.

Sweden Cleantech Incubators har funnits sedan 2007 och har 16 medlemmar.

Statliga Innovationsbron har givit den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) i uppdrag att utvidga sin verksamhet och bli nationell. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.