fredag 10 maj 2024

inloggad som

Sydsvensk inkubator blir nationell

Statliga Innovationsbron har givit den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) i uppdrag att utvidga sin verksamhet och bli nationell.

Hittills har SCTI enbart tagit in medlemsföretag från södra Sverige, men projektledaren Helena Tillborg arbetar nu med att förbereda en expansion.

— Det krävs finansiering för att utöka upptagningsområdet och vi letar samarbetspartner runt om i Sverige. Mitt uppdrag nu är att fortsätta jobba med projektplanen och bli klar under första kvartalet, säger hon.

Inkubatorn, som drivs av Teknopol och Region Skåne, hjälper miljöteknikbolag bland annat med affärsutveckling. SCTI söker samarbete med andra inkubatorer i Sverige för att finnas nära de framtida medlemsföretagen på olika platser i landet.

— Vi ser att lokal och regional förankring är jätteviktig, så i dialog med inkubatorer och Innovationsbrons regionala avdelningar hoppas vi kunna få hjälp att vara nära medlemsföretagen, säger Helena Tillborg.

Enligt Helena Tillborg kommer finansieringen av den utökade inkubatorn inte vara något större problem. Dels finns det statliga pengar avsatta till Innovationsbron för fortsatt satsning på inkubatorverksamhet för miljöteknikföretag, dels ser Helena Tillborg möjlighet till finansiering från myndigheter och regioner.

Sweden Cleantech Incubators har funnits sedan 2007 och har 16 medlemmar.

Statliga Innovationsbron har givit den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) i uppdrag att utvidga sin verksamhet och bli nationell. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.