måndag 20 maj 2024

inloggad som

Nytt teknikbolag ska lyfta TAT

De båda TAT-grundarna Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed startar ett nytt mobilteknikbolag med namnet ReadyFireAim. Redan i februari släpps ett nytt iPhone-spel – i samarbete med uppstickaren Illusion Labs.

Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed jobbar kvar på TAT, men ska framöver ägna en del av sin tid åt ReadyFireAim. Syftet är att lära känna konsumentmarknaden och den interaktivitet som vuxit fram med bloggar, YouTube och mobila applikationer bättre. Allt för TAT:s räkning.

— Det är i forskningssyfte. Dagens applikationer är ständigt uppkopplade och ökar interaktiviteten mellan avsändare och användare. Vi ska titta på hur man kan få ut mer av den kommunikationen, säger Hampus Jakobsson.

Nästa månad lanseras ett iPhone-spel tillsammans med Malmöföretaget Illusion Labs. Spelet handlar om ödlan Lizzy som försöker hitta sina vänner genom att svinga sig igenom en fantasivärld. En trailer finns på readyfireaim.se.

TAT har huvudkontor i Malmö och arbetar med användargränssnitt i mobiltelefoner. Bland kunderna finns Sony Ericsson och Samsung. Totalt finns bolagets teknik i över 140 miljoner telefoner världen över. Illusion Labs grundades 2007 av avhoppare från just TAT.

Kristian Svensson

De båda TAT-grundarna Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed startar ett nytt mobilteknikbolag med namnet ReadyFireAim. Redan i februari släpps ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.