torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Nytt teknikbolag ska lyfta TAT

De båda TAT-grundarna Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed startar ett nytt mobilteknikbolag med namnet ReadyFireAim. Redan i februari släpps ett nytt iPhone-spel – i samarbete med uppstickaren Illusion Labs.

Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed jobbar kvar på TAT, men ska framöver ägna en del av sin tid åt ReadyFireAim. Syftet är att lära känna konsumentmarknaden och den interaktivitet som vuxit fram med bloggar, YouTube och mobila applikationer bättre. Allt för TAT:s räkning.

— Det är i forskningssyfte. Dagens applikationer är ständigt uppkopplade och ökar interaktiviteten mellan avsändare och användare. Vi ska titta på hur man kan få ut mer av den kommunikationen, säger Hampus Jakobsson.

Nästa månad lanseras ett iPhone-spel tillsammans med Malmöföretaget Illusion Labs. Spelet handlar om ödlan Lizzy som försöker hitta sina vänner genom att svinga sig igenom en fantasivärld. En trailer finns på readyfireaim.se.

TAT har huvudkontor i Malmö och arbetar med användargränssnitt i mobiltelefoner. Bland kunderna finns Sony Ericsson och Samsung. Totalt finns bolagets teknik i över 140 miljoner telefoner världen över. Illusion Labs grundades 2007 av avhoppare från just TAT.

Kristian Svensson

De båda TAT-grundarna Hampus Jakobsson och Mikael Tellhed startar ett nytt mobilteknikbolag med namnet ReadyFireAim. Redan i februari släpps ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.