måndag 20 maj 2024

inloggad som

Han blir ny vd för Nord-Lock

|  
|  ,

Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.

Daniel Westberg har 20 år bakom sig på SKF och efterträder Fredrik Meuller som i sin tur rekryterades som vd till fönsterföretaget Inwido i höstas. Fredrik Meuller är dock inte den enda som varit vd på Nord-Lock och gått vidare till ett större och börsnoterat bolag. Även Ola Ringdal, vd för ventilationsföretaget Lindab har varit vd på Nord-Lock.

– Det är väl ett kvitto på att vi har bra vdar. Dessutom är Nord-Lock ett börsfähigt bolag som verkar på en global marknad. Det ger rätt bakgrund till den som vill gå till större företag vartefter, säger Johan Menckel, investeringschef på Latour och styrelseordförande i Nord-Lock.

Hans medskick till Daniel Westberg är vid rekryteringen att säkra bolagets organiska tillväxt, driva på en digitalisering samt att söka förvärv.

– Bolaget är ett i skede där vi är redo att lägga till nya produktgrupper. Det innebär att vi söker förvärv som kan vara större om vi hittar rätt bolag, säger Johan Menckel.

Nord-Lock Group är helägt av investmentbolaget Latour och omsätter cirka 2 miljarder kronor och har en EBIT-maringal på 25 procent. Det största affärsområdet tillverkar skruvbrickor för fästpunkter som måste vara extra säkra, till exempel i tåg och kärnkraftverk.

Daniel Westberg tillträder den 1 augusti. Framtill dess är Nord-Locks finanschef Markus Lundvall tillförordnad vd.

Är Latours ägande i Nord-Lock evigt, eller kan det bli en börsnotering?

– Nej, det finns inga planer på att börsnotera Nord-Lock, säger Johan Menckel.

Gunnar Wrede

Daniel Westberg tillträder som vd för Nord-Lock Group den 1 augusti 2024.

Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.