måndag 6 maj 2024

inloggad som

Så stor är e-handeln i Helsingborg

|  

Idag släpps rapporten ”E-handelsregionen Helsingborg”, som kartlägger hur stark e-handeln är i Helsingborgsregionen.

Rapidus har på förhand tagit del av rapporten. Syftet med den är att få en uppfattning om hur e-handelsklimatet ser ut i regionen, som i rapporten sträcker sig från Båstad i norr till Landskrona i söder och Perstorp i öster, med Helsingborg i centrum.

I rapporten har man bland annat kommit fram till att mer än tredjedel av Sveriges e-handel har kopplingar till Helsingborg och att e-handeln i regionen 2021 omsatte 9 miljarder kronor. Regionens läge, Helsingborgs hamn och Centrum för Handelsforskning nämns som faktorer som påverkar e-handeln positivt.

Rapporten har tagits fram av Karsten Deppert, medgrundare av företagsklustret Mindpark och E-commerce Park of Sweden, med stöd av Helsingborgs Handelsförening.

– Det här är en första kartläggning över hur e-handeln ser ut i regionen och jag tror att flera aktörer kan ha nytta av informationen, som är en blandning av offentlig fakta och intervjuer med olika e-handelsaktörer, säger Karsten Deppert.

Martin Linderoth

Idag släpps rapporten ”E-handelsregionen Helsingborg”, som kartlägger hur stark e-handeln är i Helsingborgsregionen. Rapidus har på förhand tagit del av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.