fredag 19 april 2024

inloggad som

Så stor är e-handeln i Helsingborg

|  

Idag släpps rapporten ”E-handelsregionen Helsingborg”, som kartlägger hur stark e-handeln är i Helsingborgsregionen.

Rapidus har på förhand tagit del av rapporten. Syftet med den är att få en uppfattning om hur e-handelsklimatet ser ut i regionen, som i rapporten sträcker sig från Båstad i norr till Landskrona i söder och Perstorp i öster, med Helsingborg i centrum.

I rapporten har man bland annat kommit fram till att mer än tredjedel av Sveriges e-handel har kopplingar till Helsingborg och att e-handeln i regionen 2021 omsatte 9 miljarder kronor. Regionens läge, Helsingborgs hamn och Centrum för Handelsforskning nämns som faktorer som påverkar e-handeln positivt.

Rapporten har tagits fram av Karsten Deppert, medgrundare av företagsklustret Mindpark och E-commerce Park of Sweden, med stöd av Helsingborgs Handelsförening.

– Det här är en första kartläggning över hur e-handeln ser ut i regionen och jag tror att flera aktörer kan ha nytta av informationen, som är en blandning av offentlig fakta och intervjuer med olika e-handelsaktörer, säger Karsten Deppert.

Martin Linderoth

Idag släpps rapporten ”E-handelsregionen Helsingborg”, som kartlägger hur stark e-handeln är i Helsingborgsregionen. Rapidus har på förhand tagit del av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.