lördag 4 maj 2024

inloggad som

Tungt för Cellavision

|  
|  

Året 2022 började bra men slutade dåligt för Lunds bioteknikstjärna Cellavision, som tillverkar laboratorieutrustning för blodanalys. Aktien föll tungt på bokslutsrapporten som kom i dag, tisdag.

Cellavisions försäljning ökade på helåret men minskade i fjärde kvartalet. Lönsamheten, mätt som EBITDA-marginal, minskade även för helåret. Ökade materialkostnader kunde inte fullt ut skickas vidare till kund genom prishöjningar och under årets andra hälft blev kunderna generellt mer avvaktande.

– Cellavision stod fortsatt inför utmanande marknadsförhållanden under det fjärde kvartalet. Samtidigt som det underliggande behovet av vårt erbjudande förblir stort har marknaden definierats av ett osäkert makroekonomiskt läge, vilket resulterade i en försiktighet hos våra distributionspartners och en svagare försäljningsutveckling, skriver vd Simon Østergaard i rapporten.

Gunnar Wrede

Året 2022 började bra men slutade dåligt för Lunds bioteknikstjärna Cellavision, som tillverkar laboratorieutrustning för blodanalys. Aktien föll tungt på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.