fredag 26 april 2024

inloggad som

Tungt för Cellavision

|  
|  

Året 2022 började bra men slutade dåligt för Lunds bioteknikstjärna Cellavision, som tillverkar laboratorieutrustning för blodanalys. Aktien föll tungt på bokslutsrapporten som kom i dag, tisdag.

Cellavisions försäljning ökade på helåret men minskade i fjärde kvartalet. Lönsamheten, mätt som EBITDA-marginal, minskade även för helåret. Ökade materialkostnader kunde inte fullt ut skickas vidare till kund genom prishöjningar och under årets andra hälft blev kunderna generellt mer avvaktande.

– Cellavision stod fortsatt inför utmanande marknadsförhållanden under det fjärde kvartalet. Samtidigt som det underliggande behovet av vårt erbjudande förblir stort har marknaden definierats av ett osäkert makroekonomiskt läge, vilket resulterade i en försiktighet hos våra distributionspartners och en svagare försäljningsutveckling, skriver vd Simon Østergaard i rapporten.

Gunnar Wrede

Året 2022 började bra men slutade dåligt för Lunds bioteknikstjärna Cellavision, som tillverkar laboratorieutrustning för blodanalys. Aktien föll tungt på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.