fredag 22 november 2024

inloggad som

34orna: Malmöbolag producerar sjögrässmoothie

“Ett mellanmål för den hälsosamme i farten.” Så beskriver Malmöföretaget Seatrients sin smoothie, som är baserad på en rödalg från Karibien.

– Det är ett pulver på sjögräs och ekologiskt odlade frukter. Det är bara att tillsätta vatten eller något slags mjölk och det är väldigt rikt på Omega 6 och 3 och andra näringsämnen. Man kan även använda det i till exempel sin yoghurt, latte, eller när man gör pannkakor. Det är en väldigt mångsidig produkt, säger 32-åriga medgrundaren Amankwa Sinaed Baptiste (till höger i bilden).

Hon kommer ursprungligen från Trinidad och Tobago, men växte upp i USA. Idén till smoothien föddes när hon gick masterprogrammet Leadership for sustainability på Malmö universitet. Där träffade hon Krishma Eloise Jean Baptiste, 33, från Saint Lucia och i somras nådde deras smoothie marknaden.

– Jag tycker att vi har fått bra respons. Den säljs för tillfället via vår hemsida och i en nätbutik för hållbara produkter som heter Impakter Eco. Vi håller på med nya smaker och har också utökat vårt team med tre personer och två praktikanter, säger Amankwa Sinaed Baptiste.

Simon Lundh

“Ett mellanmål för den hälsosamme i farten.” Så beskriver Malmöföretaget Seatrients sin smoothie, som är baserad på en rödalg från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.