onsdag 27 september 2023

inloggad som

34orna: Malmöbolag producerar sjögrässmoothie

“Ett mellanmål för den hälsosamme i farten.” Så beskriver Malmöföretaget Seatrients sin smoothie, som är baserad på en rödalg från Karibien.

– Det är ett pulver på sjögräs och ekologiskt odlade frukter. Det är bara att tillsätta vatten eller något slags mjölk och det är väldigt rikt på Omega 6 och 3 och andra näringsämnen. Man kan även använda det i till exempel sin yoghurt, latte, eller när man gör pannkakor. Det är en väldigt mångsidig produkt, säger 32-åriga medgrundaren Amankwa Sinaed Baptiste (till höger i bilden).

Hon kommer ursprungligen från Trinidad och Tobago, men växte upp i USA. Idén till smoothien föddes när hon gick masterprogrammet Leadership for sustainability på Malmö universitet. Där träffade hon Krishma Eloise Jean Baptiste, 33, från Saint Lucia och i somras nådde deras smoothie marknaden.

– Jag tycker att vi har fått bra respons. Den säljs för tillfället via vår hemsida och i en nätbutik för hållbara produkter som heter Impakter Eco. Vi håller på med nya smaker och har också utökat vårt team med tre personer och två praktikanter, säger Amankwa Sinaed Baptiste.

Simon Lundh

“Ett mellanmål för den hälsosamme i farten.” Så beskriver Malmöföretaget Seatrients sin smoothie, som är baserad på en rödalg från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad