fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Anatomic Studios lanserar ny e-handel

|  
|  

Anatomic Studios, som designar benproteser, gör en global lansering med både ny kollektion och ny hemsida. Det gör att företaget befinner sig i en intensiv utvecklingsfas.

– Med den nya hemsidan öppnar vi upp för beställningar från både företag och privatpersoner, den kommer funka mer som en traditionell e-handel. Fler saker kommer att byggas på över de kommande månaderna för att ge både användarna och klinikerna en shoppingupplevelse som annars inte finns i branschen, säger Emelie Strömshed, grundare av Anatomic Studios till Rapidus.

Emelie Strömshed, som förra året utsågs till en av årets 34:or av Rapidus och PwC, berättar att bolagets affärsidé bygger på att benproteser både kan vara vackra och funktionella. Kunden erbjuds att själv bestämma hur en protes ska se ut, vilket bryter av om man jämför med andra företag i branschen som oftast fokuserar på funktionalitet. Företaget har tagit fram en helt ny kollektion som bygger på fyra olika stilkategorier med totalt 16 designer som kunderna kan välja bland.

– Det kommer att vara mycket fokus på mode, livsstil och möjlighet till eget uttryck och valmöjligheter för användarna i stället för medicinteknik, sjukhus-känsla och begränsningar som varit fallet tidigare i branschen.

Även teamet har genomgått förändringar och har senaste året dubblats, från två till fyra anställda, en siffra som enligt Emelie Strömshed kan stiga innan året är slut. Närmast satsar bolaget på att få en skjuts i lanseringen.

– I och med vårt stora digitala fokus och att vi äntligen har fler resurser på plats så kommer vi nu att börja skifta över mer till sälj- och marknadsföringsfokus för att nå ut på bredare front globalt, säger Emelie Strömshed.

Julia Eriksson

Anatomic Studios, som designar benproteser, gör en global lansering med både ny kollektion och ny hemsida. Det gör att företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Därför fick Rugvistas vd sparken

    Börsnoterade Rugvista i Malmö, som säljer mattor på nätet, har sparkat sin vd som fick gå på dagen. Bolagets ordförande och e-handelsprofilen Martin Benckert berättar varför.

  • Han gör comeback i Anatomic Studios

    Acke Salem återinträder i styrelsen för det hajpade protesföretaget Anatomic Studios. Hans uppdrag är att ge bolaget en putt i rätt riktning när det nu är dags att lansera internationellt.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Medea i konkurs

    Upp som en sol och ned som en pannkaka. Medea, vars grundare utnämndes till 34:or av Rapidus 2021, är försatt i konkurs. Bolaget fick sitt uppsving i samband med covid-pandemin, sedan tog det stopp.

  • Vill bli navet för mattor i Europa

    Rugvista är det börsnoterade bolaget i Malmö som har ambitionen att bli ledande försäljare av mattor i Europa. Men just nu håller konsumenterna i plånboken. Det framgår av bolagets rapport för det andra kvartalet.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Gasporox- en startup som blev lönsam

    Gasporox är bolaget som startade med en uppfinning på Lunds Universtitet. Efter åtta förlustår på börsen ser det ut som att vd Märta Lewander Xu skapat ett lönsamt företag.

  • OXE Marine i finansknipa

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm upprättar kontrollbalansräkning. Trots en ökande försäljning har bolaget långt kvar till positivt kassaflöde.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Tunga utmaningar i Höganäs

    Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
    – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.