onsdag 30 oktober 2024

inloggad som

Helsingborgsbolag digitaliserar vägassistansen

|  
|  

Det Helsingborgsbaserade försäkringsbolaget Assistansbolaget har tagit fram en digital plattform som enligt företaget självt ska reformera vägassistansen. Samtidigt lanserar bolaget en egen klimatvänlig fordonsflotta och har anställt 100 personer till bolaget för att operera den.

– Det vi upptäckte för några år sedan var att kundupplevelsen är eftersatt i branschen. Vi tittade på taxibranschen till exempel, men vår verksamhet är väsentligt mer komplex. Först ska vi ta oss till en kund, sedan se om vi kan hjälpa på plats alternativt ta till en verkstad, säger Lukas Fryklund, vd på Assistansbolaget.

Under två år har företaget därför satsat på att bygga sin plattform med tillhörande app. Tolv mjukvaruutvecklare har på heltid tagit fram plattformen som lanseras under våren tillsammans med en ny app. Systemet arbetar utan mänsklig mellanhand, avgör kontinuerligt den snabbaste vägen och vilket fordon som passar för uppdraget. Sedan får kunden prisinformation och tidsåtgång innan de väljer att acceptera.

– Det som är unikt är att vi är en av få som får Googles realtidsinformation in i vår plattform, säger han.

Utöver det satsar bolaget även på att bli helt klimatneutrala. Alla fordon drivs på det förnybara bränslet HVO100 och kontoret har flyttats till Prisma, en kontorsfastighet i Oceanhamnen med en märkning som innebär de tuffaste hållbarhetskraven för kontorsfastigheter.

Assistansbolaget har tidigare fått kritik från Konsumentverket för sina försäljningsmetoder, men Lukas Fryklund säger att de har anpassat sig efter kritiken och rättat det som varit otydligt. Nu uppger han att kundnöjdheten ökar och fler stannar längre hos bolaget vilket avspeglar sig i den ekonomiska utvecklingen. Assistansbolaget har ökat sin omsättning de senaste åren. 2019 hade de en omsättning på 144 miljoner kronor och en vinst på knappt 30 miljoner.

Mette Carlbom

Det Helsingborgsbaserade försäkringsbolaget Assistansbolaget har tagit fram en digital plattform som enligt företaget självt ska reformera vägassistansen. Samtidigt lanserar bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Det är ingen munter läsning”

    Västra Hamnen Corporate Finance i Malmö gjorde för första gången på 19 år förlust under ett kvartal. Det framgår av den färska rapporten. Vd Oscar Ahlgren är besviken. – Det är ingen munter läsning, säger han.

  • Aptahems kassa sinar

    Malmöbolaget Aptahem har öppnat sin andra finansieringsrunda för året. Vid den förra rundan var aktieägarnas intresse för bolagets läkemedelskandidat mot sepsis svalt. På börsen har bolagets aktie rasat.

  • Pifa tar e-handel till partihandeln

    Pifa är bolaget bakom partihandel.se, ett affärs- och lagerhanteringssystem som vänder sig till partihandlare och grossister. Med nyinkommet kapital ska bolaget växa och dubbla omsättningen. Nu vill Jeremias Hillerberg (31) utveckla partihandlarnas bästa e-handelstjänst.


  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.