fredag 22 november 2024

inloggad som

Raging Pig får sina första investerare

|  
|  

Malmöbaserade Raging Pig Company, som tar fram växtbaserad mat med bacon i fokus, har tagit in sina första investerare. Pengarna kommer från den Hongkong-baserade Foodtech-acceleratorn Brinc Accelerator (Artesian VC)  och det amerikanska bolaget New Territory Ventures, som bland annat även investerat i taxitjänsten Uber. Parterna går in med 80.000 dollar vardera till en värdering på två miljoner dollar.

– Vi ser främst våra initiala investeringar som ett kvitto på den framtida potentialen. Båda investerare kommer förutom pengarna även att bidra med såväl kunskap som nätverk gällande de amerikanska och asiatiska marknaderna, säger Adam Mikkelsen som grundade Raging Pig tillsammans Eric Calderon.

Då Raging Pigs bakgrund är i kommunikationsbranschen ser de i nuläget inget större behov av att lägga stora summor på betald marknadsföring, då de har en solid strategi för detta.

– Pengarna kommer främst att läggas på att bygga upp ett välfungerande flöde “bakom kulisserna” gällande såväl produktutveckling som logistik vilket är essentiellt inför den globala  lanseringen med initialt fokus på den amerikanska marknaden, säger Adam Mikkelsen, som var i topp fem när Rapidus och PwC i fjol presenterade 34orna för andra året i rad.

Trots en uppsjö av befintliga alternativ till kött ute på marknaden ser uppstartsbolaget en stor potential och vill med hjälp av branding sammankoppla produkt med populärkultur.

– Anledningen till att vi gett oss in i den växtbaserade kostens förlovade land är att vi anser att existerande varumärken inte nödvändigtvis driver på den förändring vår värld behöver i en tillräckligt snabb takt. På produktsidan kommer vi under året att lansera en del spännande produkter, med vår kronjuvel vegansk stekbacon i centrum. Med det sagt skulle jag vilja påstå att om vi kan konvertera åtminstone en rumpröstande köttälskande boomer innan året är slut så är vi ganska nöjda, säger Adam Mikkelsen.

Julia Eriksson

Malmöbaserade Raging Pig Company, som tar fram växtbaserad mat med bacon i fokus, har tagit in sina första investerare. Pengarna kommer från den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.