tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Vinnovamiljoner till skånska projekt

|  
|  

I början av året skrev Rapidus att Uman Sense tog in fem miljoner kronor från ägarna för att inleda en klinisk prövning. Nu tilldelas bolaget två miljoner av Vinnova för att genomföra en uppföljande studie i samverkan med Region Skåne.

– Den första ska ta reda på hur väl patienter accepterar att bära produkten och del två ska undersöka till vilken grad patienterna får tidigare vård när de använder Stroke Alarm. Den första delen skulle ha startat nu men kommer istället starta så snart Covid-19 situationen tillåter, säger Cecilia Belfrage, vd på Uman Sense.

Smile-bolagets produkt Stroke Alarm ska kunna detektera stroke tidigt hos patienter med hög risk att drabbas. Enligt bolagets data kan den göra så att fler får vård snabbare och därmed minska risken för bestående men. Stroke Alarm består av två armband med sensorer som är kopplade till en mobiltelefon.

Även projekt vid Lunds universitet, Lundabolaget Saromics Biostructures och Skånes universitetssjukhus får stöd i miljonklassen från Vinnovas utlysning Swelife och Medtech4Health.

Emiliano Strauss

I början av året skrev Rapidus att Uman Sense tog in fem miljoner kronor från ägarna för att inleda en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.