tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Vinnovamiljoner till skånska projekt

|  
|  

I början av året skrev Rapidus att Uman Sense tog in fem miljoner kronor från ägarna för att inleda en klinisk prövning. Nu tilldelas bolaget två miljoner av Vinnova för att genomföra en uppföljande studie i samverkan med Region Skåne.

– Den första ska ta reda på hur väl patienter accepterar att bära produkten och del två ska undersöka till vilken grad patienterna får tidigare vård när de använder Stroke Alarm. Den första delen skulle ha startat nu men kommer istället starta så snart Covid-19 situationen tillåter, säger Cecilia Belfrage, vd på Uman Sense.

Smile-bolagets produkt Stroke Alarm ska kunna detektera stroke tidigt hos patienter med hög risk att drabbas. Enligt bolagets data kan den göra så att fler får vård snabbare och därmed minska risken för bestående men. Stroke Alarm består av två armband med sensorer som är kopplade till en mobiltelefon.

Även projekt vid Lunds universitet, Lundabolaget Saromics Biostructures och Skånes universitetssjukhus får stöd i miljonklassen från Vinnovas utlysning Swelife och Medtech4Health.

Emiliano Strauss

I början av året skrev Rapidus att Uman Sense tog in fem miljoner kronor från ägarna för att inleda en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.