tisdag 21 maj 2024

inloggad som

IoT-teknik till salu efter konkurs

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes därför den 21 februari i år.

Nu är tekniken till salu, uppger konkursförvaltare Jimmy Pilo vid Ackordcentralen Syd till Rapidus.

– Det finns inget patenterat eller mönsterskyddat i bolaget, men det finns prototyper och programvara. Värdet ligger framför allt i nedlagd tid och kunskapen som främst finns hos en person, grundaren, säger han.

TechSource grundades 2015 och utvecklade produkter som trådlöst ska kunna övervaka driften av stora maskiner. Det är bland annat en sensor som mäter vibrationer och larmar om avvikelser innan något går sönder, samt en annan sensor som mäter energianvändning för att se till att maskiners fulla kapacitet utnyttjas – och spara energi.

– IoT har kommit för att stanna, vi missbedömde tiden det tog innan produkten blev klar för försäljning. Även om produkten för tillfället vilar så är potentialen stor och den kommer att utnyttjas, säger Ashok Bandaru.

Han har tidigare varit ingenjör på Ericsson i tio år. Techsource gick med en liten vinst 2017 och 2018 med en omsättning på ett par miljoner kronor. Bolaget har inga anställda vid konkursen och skulder på under en miljon, enligt nuvarande information. Bland andra Vinnova och Almi har finansierat företaget.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.