tisdag 30 april 2024

inloggad som

IoT-teknik till salu efter konkurs

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes därför den 21 februari i år.

Nu är tekniken till salu, uppger konkursförvaltare Jimmy Pilo vid Ackordcentralen Syd till Rapidus.

– Det finns inget patenterat eller mönsterskyddat i bolaget, men det finns prototyper och programvara. Värdet ligger framför allt i nedlagd tid och kunskapen som främst finns hos en person, grundaren, säger han.

TechSource grundades 2015 och utvecklade produkter som trådlöst ska kunna övervaka driften av stora maskiner. Det är bland annat en sensor som mäter vibrationer och larmar om avvikelser innan något går sönder, samt en annan sensor som mäter energianvändning för att se till att maskiners fulla kapacitet utnyttjas – och spara energi.

– IoT har kommit för att stanna, vi missbedömde tiden det tog innan produkten blev klar för försäljning. Även om produkten för tillfället vilar så är potentialen stor och den kommer att utnyttjas, säger Ashok Bandaru.

Han har tidigare varit ingenjör på Ericsson i tio år. Techsource gick med en liten vinst 2017 och 2018 med en omsättning på ett par miljoner kronor. Bolaget har inga anställda vid konkursen och skulder på under en miljon, enligt nuvarande information. Bland andra Vinnova och Almi har finansierat företaget.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.