tisdag 18 juni 2024

inloggad som

IoT-teknik till salu efter konkurs

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes därför den 21 februari i år.

Nu är tekniken till salu, uppger konkursförvaltare Jimmy Pilo vid Ackordcentralen Syd till Rapidus.

– Det finns inget patenterat eller mönsterskyddat i bolaget, men det finns prototyper och programvara. Värdet ligger framför allt i nedlagd tid och kunskapen som främst finns hos en person, grundaren, säger han.

TechSource grundades 2015 och utvecklade produkter som trådlöst ska kunna övervaka driften av stora maskiner. Det är bland annat en sensor som mäter vibrationer och larmar om avvikelser innan något går sönder, samt en annan sensor som mäter energianvändning för att se till att maskiners fulla kapacitet utnyttjas – och spara energi.

– IoT har kommit för att stanna, vi missbedömde tiden det tog innan produkten blev klar för försäljning. Även om produkten för tillfället vilar så är potentialen stor och den kommer att utnyttjas, säger Ashok Bandaru.

Han har tidigare varit ingenjör på Ericsson i tio år. Techsource gick med en liten vinst 2017 och 2018 med en omsättning på ett par miljoner kronor. Bolaget har inga anställda vid konkursen och skulder på under en miljon, enligt nuvarande information. Bland andra Vinnova och Almi har finansierat företaget.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget TechSource Europe har inte kapital för att kunna fortsätta sin verksamhet, utveckling av uppkopplade prylar åt industrisektorn. Konkurs inleddes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


 • Därför lämnar Kockums Malmö

  En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

 • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

  Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.

 • Sportbetting blev träpaneler

  Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

 • Till salu: app mot psykisk ohälsa

  Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.

 • Han blir ny vd för Nord-Lock

  Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.

 • Stororder till Nolato

  Plasttillverkaren Nolato i Torekov tecknar ett nytt avtal värt en årsomsättning på 700 Mkr under produktens livslängd. Och livslängden är lång, säger vd Christer Wahlquist.

 • Perfekt storm för BE Group

  Marknaden för stålprodukter har drabbats av en perfekt storm efter Ukrainakrigets utbrott. Med både fallande priser och efterfrågan har Sveriges […]

 • Qvantum trotsar värmepumpsraset

  Värmepumpsjätten Nibes varsel 340 anställda i Sverige får inte skånska utmanaren Qvantum att deppa. Nedgången är tillfällig, anser vd Fredrik Rosenqvist.