måndag 16 september 2024

inloggad som

Han tar över Sparbanken Skånes private banking

|  
|  

Joakim Jidemo är ny chef för private banking på Sparbanken Skåne. Han kommer senast från Burenstam och Partners i Malmö och blir nu chef för tolv personer i Lund och Kristianstad.

– Jag har ett förflutet i sparbankssfären och gillar tanken på en sparbank som tar beslut i närområdet, och kan ge tillbaka till samhället av det vi och våra kunder skapar. Det ligger i tiden att ha en bank som kan jobba så, säger Joakim Jidemo till Rapidus.

Är private banking lika attraktivt nu när högkonjunkturen håller på att ta slut?

– O ja, det är mer attraktivt än någonsin! Det säljs många bolag just nu, antingen blir de uppköpta av konkurrenter eller så säljs de vid generationsskiften. Då frigörs det pengar till människor som aldrig jobbat med att förvalta pengar förut utan som byggt upp sina företag.

Riksbanken höjde precis reporäntan och många bedömare tror att det blir en räntehöjning till. Hur påverkar det placeringarna?

– Egentligen påverkar det inte alls. Börsen hämtar hem det mesta nu och är väldigt förlåtande, Iran och USA gav också bara ett litet hack. Räntehöjningen var tvärtom ett gott tecken på att Riksbanken försöker återgå lite till ett normalläge.

Niclas Lindstrand

Joakim Jidemo är ny chef för private banking på Sparbanken Skåne. Han kommer senast från Burenstam och Partners i Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad