tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Massive-veteraner blir stommen i välfinansierad Malmöstudio

I förra veckan rapporterade Rapidus om nybildade Sharkmob, som tagit in 20 miljoner kronor från bland annat LMK. Nu framgår det att bolaget är en spelstudio. Bland annat arbetar Martin Hultberg, tidigare kommunikationschef på Massive, numera på Sharkmob.

Han får sällskap av Rodrigo Cortes, som har mångårig erfarenhet som konstnärlig chef på Massive Entertainment. Ytterligare en handfull personer med ett förflutet från ledande positioner på Massive uppger på sina Linkedin-profiler att de numera arbetar på Sharkmob.

Samtidigt som Massive kommer behöva anställa uppemot 200 nya medarbetare söker även Sharkmob ny personal inom spelutveckling. På sin sajt skriver det nybildade Malmöbolaget att de letar efter illustratörer, mjukvaruingenjörer, 3D-artister och designer. Samtliga med minst två års erfarenhet.

På Sharkmobs hemsida avslöjas inga detaljer om vad det är för slags spel som ska utvecklas eller hur stort projekt det handlar om. Rapidus har inte lyckats nå de tidigare Massive-cheferna och Fredrik Alstierna, som är storägare och enda styrelseledamoten i Sharkmob, vill inte kommentera verksamheten alls. Fredrik Alstierna är till vardags vd för IT-konsultbolaget Alite International i Malmö.

Massive meddelade nyligen att de är i startgroparna av ett tioårigt projekt med att utveckla spel baserade på filmen Avatar och kommande uppföljningar. Därmed behöver personalstyrkan i Malmö öka från cirka 400 till runt 600 anställda de närmaste åren.

Emily Binks

I förra veckan rapporterade Rapidus om nybildade Sharkmob, som tagit in 20 miljoner kronor från bland annat LMK. Nu framgår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.