tisdag 30 april 2024

inloggad som

Massive-veteraner blir stommen i välfinansierad Malmöstudio

I förra veckan rapporterade Rapidus om nybildade Sharkmob, som tagit in 20 miljoner kronor från bland annat LMK. Nu framgår det att bolaget är en spelstudio. Bland annat arbetar Martin Hultberg, tidigare kommunikationschef på Massive, numera på Sharkmob.

Han får sällskap av Rodrigo Cortes, som har mångårig erfarenhet som konstnärlig chef på Massive Entertainment. Ytterligare en handfull personer med ett förflutet från ledande positioner på Massive uppger på sina Linkedin-profiler att de numera arbetar på Sharkmob.

Samtidigt som Massive kommer behöva anställa uppemot 200 nya medarbetare söker även Sharkmob ny personal inom spelutveckling. På sin sajt skriver det nybildade Malmöbolaget att de letar efter illustratörer, mjukvaruingenjörer, 3D-artister och designer. Samtliga med minst två års erfarenhet.

På Sharkmobs hemsida avslöjas inga detaljer om vad det är för slags spel som ska utvecklas eller hur stort projekt det handlar om. Rapidus har inte lyckats nå de tidigare Massive-cheferna och Fredrik Alstierna, som är storägare och enda styrelseledamoten i Sharkmob, vill inte kommentera verksamheten alls. Fredrik Alstierna är till vardags vd för IT-konsultbolaget Alite International i Malmö.

Massive meddelade nyligen att de är i startgroparna av ett tioårigt projekt med att utveckla spel baserade på filmen Avatar och kommande uppföljningar. Därmed behöver personalstyrkan i Malmö öka från cirka 400 till runt 600 anställda de närmaste åren.

Emily Binks

I förra veckan rapporterade Rapidus om nybildade Sharkmob, som tagit in 20 miljoner kronor från bland annat LMK. Nu framgår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.