söndag 9 juni 2024

inloggad som

InRiver öppnar nya kontor i USA och Storbritannien

Malmöföretaget InRiver fortsätter satsa på den amerikanska marknaden. Sedan tidigare har de kontor i Chicago och efter sommaren öppnar de ytterligare ett amerikanskt kontor, denna gång på östkusten där bolaget redan har tre anställda. Samtidigt väntar etablering i Storbritannien.

Niclas Mollin– Det är stor sannolikhet att vi kommer etablera oss på den amerikanska östkusten, där lockar Boston mest, säger vd Niclas Mollin till Rapidus.

Ytterligare ett kontor planeras öppna i Storbritannien, där rekryteringen till ett femmannateam pågår. Även det kontoret drar igång efter sommaren.

– Vi har partner och kunder i Storbritannien och tittar på kontorsplats utanför London, vi har även tittat i Birmingham, säger Niclas Mollin.

Bland de brittiska kunderna finns hobbybutiken LoveCrafts och klädåterförsäljaren MandM Direct. I USA syns kunden Nike, där InRiver arbetar med varumärket Converse.

InRiver utvecklar mjukvara för hantering och distribution av digital produktinformation. I systemet samordnas produktinformation såsom bilder, texter och filmer för att snabbt kunna appliceras när verksamheter expanderar på nya marknader eller i nya säljkanaler.

Under 2016 planerar InRiver dubbla antalet anställda till 120. Majoriteten av rekryteringen kommer ske i USA, men ungefär 35 personer ska anställas i Malmö där bolaget redan håller på att växa ur lokalerna. I dagsläget sysselsätter företaget 67 personer, varav 39 finns i Malmö.

Huvudägare är Industrifonden, Verdane Capital och Malmöbaserade riskkapitalbolaget Zobito. Trion gick in med 83 miljoner kronor i bolaget förra året. Kapitalet ska enligt Niclas Mollin räcka i ett och ett halvt år till om bolagets tillväxt fortsätter i samma takt.

2015 omsatte InRiver 93 miljoner kronor, närapå en fördubbling mot 2014 års omsättning på 56 miljoner. Resultatet slutade på 7,5 miljoner kronor i vinst. Som ett led i USA-satsningen har bolaget just värvat amerikanen Jim Macintyre, entreprenör och investerare med bakgrund i e-handelsbolag, som ny styrelseordförande.

Emily Binks

Malmöföretaget InRiver fortsätter satsa på den amerikanska marknaden. Sedan tidigare har de kontor i Chicago och efter sommaren öppnar de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.