söndag 25 februari 2024

inloggad som

InRiver öppnar nya kontor i USA och Storbritannien

Malmöföretaget InRiver fortsätter satsa på den amerikanska marknaden. Sedan tidigare har de kontor i Chicago och efter sommaren öppnar de ytterligare ett amerikanskt kontor, denna gång på östkusten där bolaget redan har tre anställda. Samtidigt väntar etablering i Storbritannien.

Niclas Mollin– Det är stor sannolikhet att vi kommer etablera oss på den amerikanska östkusten, där lockar Boston mest, säger vd Niclas Mollin till Rapidus.

Ytterligare ett kontor planeras öppna i Storbritannien, där rekryteringen till ett femmannateam pågår. Även det kontoret drar igång efter sommaren.

– Vi har partner och kunder i Storbritannien och tittar på kontorsplats utanför London, vi har även tittat i Birmingham, säger Niclas Mollin.

Bland de brittiska kunderna finns hobbybutiken LoveCrafts och klädåterförsäljaren MandM Direct. I USA syns kunden Nike, där InRiver arbetar med varumärket Converse.

InRiver utvecklar mjukvara för hantering och distribution av digital produktinformation. I systemet samordnas produktinformation såsom bilder, texter och filmer för att snabbt kunna appliceras när verksamheter expanderar på nya marknader eller i nya säljkanaler.

Under 2016 planerar InRiver dubbla antalet anställda till 120. Majoriteten av rekryteringen kommer ske i USA, men ungefär 35 personer ska anställas i Malmö där bolaget redan håller på att växa ur lokalerna. I dagsläget sysselsätter företaget 67 personer, varav 39 finns i Malmö.

Huvudägare är Industrifonden, Verdane Capital och Malmöbaserade riskkapitalbolaget Zobito. Trion gick in med 83 miljoner kronor i bolaget förra året. Kapitalet ska enligt Niclas Mollin räcka i ett och ett halvt år till om bolagets tillväxt fortsätter i samma takt.

2015 omsatte InRiver 93 miljoner kronor, närapå en fördubbling mot 2014 års omsättning på 56 miljoner. Resultatet slutade på 7,5 miljoner kronor i vinst. Som ett led i USA-satsningen har bolaget just värvat amerikanen Jim Macintyre, entreprenör och investerare med bakgrund i e-handelsbolag, som ny styrelseordförande.

Emily Binks

Malmöföretaget InRiver fortsätter satsa på den amerikanska marknaden. Sedan tidigare har de kontor i Chicago och efter sommaren öppnar de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.