85 miljoner euro klara till Sunstones nya teknologifond

Sunstone Capital har slutfört första steget i kapitalresningen till sin tredje teknologifond. Med 85 miljoner euro på plats siktar Sunstone på att mer än dubbla antalet portföljbolag inom tekniksektorn de närmaste fem åren, från dagens 20.

Som Rapidus tidigare har berättat kommer den nya fonden att koncentrera sig på mjukvarusektorn när den söker nya investeringsobjekt. Bland investerarna syns European Investment Fund, Dansk Vaekstkapital, Industriens Pension och Vaekstfonden. Innan slutet av 2012 är målet att fonden ska nå full storlek på 100 miljoner euro.

”Den årliga kapitalresningen för europeiska VC-fonder ligger nu 75 procent lägre än före krisen. Med den nya fonden är Sunstone Technology Ventures väl positionerade för att hjälpa de uppstartsbolagen att nå sin potential”, säger Sunstones Managing Partner Jimmy Fussing Nielsen i ett pressmeddelande.

Bland Sunstones Capitals nuvarande innehav finns Neo Technology i Malmö samt Issuu och Podio i Köpenhamn. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: