80 procent uthyrt i Emporia

Utifrån börjar Emporia se färdigt ut och de flesta hyresgästerna är klara. Men innanför skalet är det mycket jobb kvar innan köpcentret öppnar om ett halvår.

-- Vi har skrivit kontrakt för lite över 80 procent och räknar med full uthyrning till öppningen, säger Jonatan Carlring, Development Manager för Emporia till Nytt från Öresund.

Totalt ska Emporia rymma drygt 200 butiker på 93.000 kvadratmeter. Och ledningen gör vad den kan för att få in exotiska inslag i den svenska butiksfloran.

-- Vi jobbar med flera internationella aktörer och är i slutskedet av ett antal sådana förhandlingar. Målsättningen är att vi ska 10-15 butiker som är nya för Sverige, eller åtminstone Skåne, säger Jonatan Carlring.

Han pekar på Hamleys, en brittisk kedja av leksaksbutiker, som exempel. Hamleys har för närvarande en butik i Köpenhamn, men i Sverige blir det premiär i Hyllie.

Några danska butiker eller kedjor finns däremot inte bland de hyresgäster som är klara i dag och Emporia satsar inte heller direkt på en dansk kundkrets.

-- De ingår inte i vår målgrupp och vi kommer inte marknadsföra oss i Danmark, säger Jonatan Carlring.

Han tror inte att ett shoppingcenter mitt emellan centrala Malmö och centrala Köpenhamn kommer locka många Köpenhamnsbor. Däremot hoppas han locka pendlare som bor i Danmark och jobbar i Sverige, eller tvärtom. /Jennie Larsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: