tisdag 21 januari 2025

inloggad som

Hon ska leda innovationen på Smile

|  
|  

Malin Sjöö gör comeback på Smile. Nyligen klev hon in i den helt nyinrättade rollen som Chief Innovation Officer, med ansvar för startups inom foodtech.

Parallellt med den nya rollen kommer Malin Sjöö även att leda arbetet för Smiles coachteam.

– Chief Innovation Officer är en roll som inte funnits inom Smile Venture Hub tidigare. Vi har några foodtech-bolag, främst inom business-to-business, och vi ser att det finns ett behov av att stötta och vidareutveckla dessa. Det är där jag kommer in med min erfarenhet och expertis, säger Malin Sjöö.

Rollen som Chief Innovation Officer innebär bland annat att Malin Sjöö ska ”stärka strukturer och program som stödjer foodtechbolagen och ansvara för Smiles EU-projekt inom området”.

– Jag kan området och skillnaden i regelverk, hur marknaden fungerar, hur man tar in nya innovationer och hur man får ut nya produkter på marknaden.

Under sin forskarkarriär vid Lunds universitet utvecklade Malin Sjöö ett emulgeringsmedel som hon sedan vidareutvecklade i sitt eget uppstartsbolag Speximo. Bolaget deltog i Smiles inkubatorprogram och köptes senare upp av en internationell aktör inom kosmetik- och livsmedelsingredienser.

Efter sin tid som grundare och vd fortsatte Malin Sjöö som affärsutvecklingscoach hos Smile, innan hon tog rollen som operativ chef i ett danskt uppstartsbolag kopplat till BioInnovation Institute i Danmark, ett initiativ för startups som stöds av Novo Nordisk-fonden.

Förutom rollen som Chief Innovation Officer kommer alltså Malin Sjöö också att leda coachteamet på Smile, besående av sex personer.

– Teamet är jättekvalitativt och coachar bolag inom olika områden och arbetar för att få in nya bolag till Smile Venture Hub. Vi kan erbjuda spetskompetens och omfattande stöd till våra inkubatorbolag, säger Malin Sjöö.

Martin Linderoth

Malin Sjöö gör comeback på Smile. Nyligen klev hon in i den helt nyinrättade rollen som Chief Innovation Officer, där hon ansvarar för att utveckla verksamheten för startups inom foodtech.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad