torsdag 17 oktober 2024

inloggad som

Hon blir Krinovas nya vd

|  
|  ,

Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

Ulrika Hasselgren har arbetat inom finansbranschen i över 20 år, där hon framför allt ansvarat för området hållbara och ansvarsfulla investeringar. Hon efterträder Christian Nyhlén, som i somras slutade sin vd-tjänst efter tre år hos Krinova.

Ulrika Hasselgren.

– Ulrika har ett väldigt stort nätverk inom finans och hållbarhet, vilka är viktiga i vår verksamhet gentemot våra bolag. Som exempel har hon arbetat för Sjunde AP-fonden med att sätta upp struktur för hur de ska arbeta med hållbara och ansvarsfulla investeringar. Därefter handplockades hon av Danske Bank för att göra samma sak. Nu senast har hon en position som hållbarhetschef i Coeli-gruppen, som investerar i olika företag, säger Krinovas styrelseordförande Jonas Haak.

Krinova samlar och stöttar livsmedelsbolag i framför allt Skåne.

– Krinova är på en resa som utvecklats bra under Christian Nyhléns ledning. Nu fortsätter vi resan, som en motor för tillväxten av företag i nordöstra Skåne samt som viktig innovationsaktör inom livsmedelsområdet nationellt och internationellt. 

Varför föll valet på Ulrika Hasselgren som ny vd för Krinova?

Jonas Haak.

– Krinova består av många specialister inom flera områden. Vi behöver en ledare med förmåga att leda och inspirera specialister, och som kan skapa miljöer för samarbeten inom och utom Krinova. Vi anser att Ulrika är den personen baserat på vad hon har gjort tidigare, den person hon är och informationen från referenser. Hon har en kompletterande erfarenhet och bakgrund som stärker oss ytterligare.

Till dess att Ulrika Hasselgren är på plats hanterar Jonas Haak vd-uppgifterna.

– Christian Nyhlén slutade som vd för Krinova i somras. Han fick ett erbjudande han inte kunde säga nej till, att vara globalt ansvarig för Mercuri Urvals arbete med den publika sektorn i de länder där Mercuri finns, säger han.

Elisabet Ottosson

Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Opticept pressar spanska oliver

    Opticept i Lund kommer in på den spanska olivoljemarknaden som lidit svårt av torka på senare år. En första försäljning av maskiner som ökar oljeutvinningen går till ett stort olivoljekooperativ.

  • Pommes ska lyfta Lundabolag

    En global kanadensisk koncern investerar cirka 10 miljoner kronor i Opticept och blir därmed en av de största ägarna i Lundabolaget. Företagen ska tillsammans lansera produktionslinjer för tillverkning av pommes frites.