torsdag 19 september 2024

inloggad som

Han gör comeback i Anatomic Studios

|  
|  

Acke Salem återinträder i styrelsen för det hajpade protesföretaget Anatomic Studios. Hans uppdrag är att ge bolaget en putt i rätt riktning när det nu är dags att lansera internationellt.

Helsingborgsprofilen, tillika Edument-grundaren och Tillväxt Helsingborgs styrelseordförande, Acke Salem är genom sitt mjukvarubolag Edument Group den största externa investeraren i Anatomic Studios, med ett innehav på 10 procent. Bolaget, som är grundat av Emelie Strömshed och Christian Veraeus, inriktar sig på designade och personligt utformade proteser. I juni i år genomförde bolaget sin första nyemission sedan 2022 och fick då in runt 3 miljoner kronor från befintliga ägare.

I augusti i år klev Acke Salem in i styrelsen och nu ligger fokus på expansion.

– Vi investerade i Anatomic Studios för cirka fem år sedan och de senaste två åren har Eduments finanschef suttit i bolagets styrelse. Men vi kom fram till att med de nya expansionsplanerna så är min kunskap och expertis välkommen i styrelsen, säger Acke Salem.

De nya planerna innebär att Anatomic Studios går in på tillväxtmarknaderna i Tyskland och USA. De första ordrarna från USA har redan börjat trilla in.

– Anatomic Studios är inne i en helt ny fas. Samtidigt som bolaget expanderar utökar man också produktportföljen. Tidigare har fokus varit på benproteser, men nu säljer man även arm- och handproteser.

Förra året dubblade Anatomic Studios sin, än så länge blygsamma, omsättning som landade på cirka 3,7 Mkr. I höst väntar en ny kapitalanskaffningsrunda och Acke Salem hoppas på att affärerna tar fart.

– Jag hoppas att etableringen i de nya länderna och det nya produktsegmentet ger bolaget en rejäl push i rätt riktning. Just nu har jag och Edument inga planer på att investera mer pengar i Anatomic Studios, men sannolikheten är stor att vi kommer öka vårt ägande framöver, säger han.

Martin Linderoth

Acke Salem återinträder i styrelsen för det hajpade protesföretaget Anatomic Studios. Hans uppdrag är att ge bolaget en putt i rätt riktning när det nu är dags att lansera internationellt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad