måndag 16 september 2024

inloggad som

Vill bli navet för mattor i Europa

|  
|  

Rugvista är det börsnoterade bolaget i Malmö som har ambitionen att bli ledande försäljare av mattor i Europa. Men just nu håller konsumenterna i plånboken. Det framgår av bolagets rapport för det andra kvartalet.

Rugvistas försäljning i andra kvartalet var i stort sett oförändrad på 128 miljoner kronor. Med valutaeffekter borträknade backade försäljningen med 1 procent. Det är inget vidare för ett företag med tillväxtambitioner.

Rörelseresultatet föll från 12 Mkr till 2,4 Mkr vilket åt upp nästan hela marginalen.

”Vi ser fortsatt att köpkraften hos de europeiska hushållen är pressad och att köpbeteendet är präglat av stort fokus på pris och rabatterbjudanden”, skriver vd Michael Lindskog i rapporten och fortsätter:

”Vi fortsätter arbetet mot visionen att bli navet för den europeiska mattindustrin. Trots det utmanande marknadsläget fortsätter vi att fokusera på att effektivt navigera förutsättningarna samt att förbereda oss inför årets högsäsong. Vi ser fram emot, är förberedda och har förutsättningar för, att tillvarata efterfrågan när hushållens köpkraft väl stärks.”

Gunnar Wrede

Rugvista är det börsnoterade bolaget i Malmö som har ambitionen att bli ledande försäljare av mattor i Europa. Men just nu håller konsumenterna i plånboken. Det framgår av bolagets rapport för det andra kvartalet.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Medea i konkurs

    Upp som en sol och ned som en pannkaka. Medea, vars grundare utnämndes till 34:or av Rapidus 2021, är försatt i konkurs. Bolaget fick sitt uppsving i samband med covid-pandemin, sedan tog det stopp.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.

  • Skånsk återvinningspionjär bantar sig i form

    Staffanstorpsbaserade Godsinlösen genomför det tredje besparingsprogrammet på drygt ett år. Personalstyrkan ska nu minskas med 17 medarbetare. Åtgärderna ser ut att ha effekt. Det framgår av företagets färska kvartalsrapport.

  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • De utmanar Systemets vinmonopol

    Winefinder och Vinoteket går samman och bildar ett helt nytt bolag. Detta efter en lång och uppmärksammad tvist med Systembolaget.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Rabattbolag från Lund redo för lansering

    Lundabolaget Dealguru har säkrat 10 miljoner kronor för att utveckla sin rabattsajt och bygga en app. Flera riskkapitalister har investerat.

  • Boozt fortsätter växa

    E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

  • Boozt skruvar upp helårsprognosen

    Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Här ser du varför.

  • Additude-profilen blir vd för Malmödoldis

    Sam Aston, som lett Additude under sex år, köper in sig i det höglönsamma Malmöbolaget Netset och tar plats som vd.