måndag 16 september 2024

inloggad som

Militära stororder till Invisio och Mildef

|  
|  

Beställningarna från amerikanska och europeiska försvarsmakter trillar in. Dansk-svenska Invisio har fått en jätteorder från försvarsdepartementet i USA. Mildef i Helsingborg meddelar en order från ett europeiskt militärt fordonsprogram.

Kommunikationssystemet går under det egna varumärket Racal Acoustics och är designat för att användas i tunga militära fordon. Kunden är en organisation inom USA:s försvarsdepartement. Systemen kommer att användas i tyngre fordon och majoriteten av leveranserna kommer att ske under innevarande år. Ordern är värd cirka 170 miljoner kronor. 

– Vi omsätter 1,2 miljarder så det här är en väsentlig order. Ordern är också ett tydligt exempel på den ökade aktivitetsnivå vi nu ser på marknaden för tunga militära fordon och i allmänhet. Vi har fler ordnar på väg in. Eftersom vi är noterade kan jag inte säga mer än så, säger Invisios vd Lars Højgård Hansen. 

Invisio utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera och skydda hörseln. Försäljningen sker via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontor i USA, Frankrike, Storbritannien, Italien och Thailand samt via ett globalt nätverk av partners. 

Bolaget är väl etablerat på den svenska marknaden, bland annat arbetar man tillsammans med tillverkningspartnern Scanfil i Malmö. Invisio är också noterat på Stockholmsbörsen. 

– Det har sin historik i att vi behövde finansiera vår tillväxt runt 2005. Det har alltid varit lättare att hitta investerare och få in kapital i tillväxtbolag i Sverige än i Danmark, så därför noterades Invisio i Sverige. Sedan har vi stannat kvar på den svenska börsen och byggt en stor verksamhet här med många svenska medarbetare, säger Lars Højgård Hansen. 

I skrivande stund har Invisio ett börsvärde på nära 11 miljarder kronor. 

Ytterligare en stor militär order med anknytning till Öresundsregionen aviserades på onsdagen.

Det är Mildef i Helsingborg som får en order på 135 Mkr från ett större europeiskt fordonsprogram. Ordern gäller så kallade ruggade displayer för användning på militära plattformar. Leveranserna ska ske från och med i år till 2029.

”På grund av branschens karaktär, omständigheter som rör kunden och nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna order eller kunden att lämnas vid denna tidpunkt”, skriver Mildef i ett pressmeddelande.

Martin Linderoth 

Beställningarna från amerikanska och europeiska försvarsmakter trillar in. Dansk-svenska Invisio har fått en jätteorder från försvarsdepartementet i USA. Mildef i Helsingborg meddelar en order från ett europeiskt militärt fordonsprogram.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad