torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Färdigbakade Krinova-bolag

Krinovas sommarmeny består av vegansk fish and chips och sorbet. Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

Huvudrätten är Landskrona-baserade Nothing Fishys veganska alternativ till fryst vit fisk. Den säljs i över 200 butiker, bland annat Ica och Coop. Bolagets två grundare, kockarna Ola Secher och Jared Christensen, har tagit fram produkterna som är baserade på vete med tillsatta vitaminer, mineraler, proteiner och omega 3-olja.

Jared Christensen, Nothing Fishy. Jens Almqvist, Krinova. Michelle Saunders, Folkets Pops. Ola Secher, Nothing Fishy. Klara Lindström, Krinova.

Till efterrätt blir det veganska fruktglasspinnar från Folkets Pops. De finns att beställa hos Mylla för hemleverans i södra Sverige, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Malmöbor kan också stoppa företagets ”popcykel” som cirkulerar staden under sommaren.

Folkets Pops grundare Michelle Saunders var med i Draknästet i fjol. Hon lyckades locka tre drakar under sändning –mäklaren Fredrik Eklund, Storytels Jonas Tellander och affärsmannen Shervin Razan – men några månader senare drog de tillbaka sitt erbjudande.

Nu ska glasspinne-företaget gå vidare till Krinovas uppskalningsprogram och får en rivstart med en genombrottsorder från City Gross som överträffar hela fjolårets omsättning.

– Det är den första beställningen från en återförsäljare med nationell distribution. Jag är väldigt glad att det finns en inkubator som är specialiserad på livsmedel, med ett ekosystem av värdefulla kontakter och erfarenheter från alla branschspecifika problem som kan uppstå, säger Michelle Saunders.

Emiliano Strauss

Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]