måndag 29 april 2024

inloggad som

Servettjätten köper kaffemuggsbolag

Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.

Huskee är specialiserat på specialdesignade kaffemuggar och tekoppar, i material som använder avfall och återvunnet material. Det är Dunis dotterbolag Biopak Group som köper Huskee och köpet kommer efter Biopaks förvärv av Decent Packaging i januari. Decent Packaging är ett företag baserat på Nya Zeeland som fokuserar på förpackningar för hämtmat tillverkade av växtbaserade material.

Syftet med förvärven är att ytterligare stärka Duni Groups verksamhet inom matförpackningar och att accelerera tillväxten i Asien- och Stillahavsregionen, som är koncernens fokuserade tillväxtregion. Tillsammans har de båda bolagen en årlig omsättning på cirka 200 miljoner kronor med en lönsamhet i linje med Duni Group. Bolagen är konsoliderade inom Biopak Group, som en del av Duni Groups affärsområde Food packaging solutions.

Förra månaden gjorde Rapidus en intervju med Dunis vd Robert Dackeskog, där han bland annat berättar om bolagets tillväxtplaner i Asien och Stillahavsregionen. Läs hela intervjun här.

Martin Linderoth

Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

  • Bordet dukat för servettkungen

    Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Thule och Duni åt skilda håll

    Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

  • Rapporter från Nederman & Duni

    Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]