torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Servettjätten köper kaffemuggsbolag

Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.

Huskee är specialiserat på specialdesignade kaffemuggar och tekoppar, i material som använder avfall och återvunnet material. Det är Dunis dotterbolag Biopak Group som köper Huskee och köpet kommer efter Biopaks förvärv av Decent Packaging i januari. Decent Packaging är ett företag baserat på Nya Zeeland som fokuserar på förpackningar för hämtmat tillverkade av växtbaserade material.

Syftet med förvärven är att ytterligare stärka Duni Groups verksamhet inom matförpackningar och att accelerera tillväxten i Asien- och Stillahavsregionen, som är koncernens fokuserade tillväxtregion. Tillsammans har de båda bolagen en årlig omsättning på cirka 200 miljoner kronor med en lönsamhet i linje med Duni Group. Bolagen är konsoliderade inom Biopak Group, som en del av Duni Groups affärsområde Food packaging solutions.

Förra månaden gjorde Rapidus en intervju med Dunis vd Robert Dackeskog, där han bland annat berättar om bolagets tillväxtplaner i Asien och Stillahavsregionen. Läs hela intervjun här.

Martin Linderoth

Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.


 • Positivt i skånska rapporter

  Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

 • Bordet dukat för servettkungen

  Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

 • Skånska bjässar shoppar bolag

  Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

 • Thule och Duni åt skilda håll

  Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

 • Rapporter från Nederman & Duni

  Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]