fredag 12 april 2024

inloggad som

Obemannad uthyrning tar fart

|  
|  

Det började som en hobby för grundarna bakom Kristianstad-baserade Rentalbuddy. Men nu börjar det ta fart för bolaget som utvecklat ett system för obemannad uthyrning av produkter för utomhusaktiviteter.

Bolaget drivs av sju kompisar som hittills arbetat med projektet på sin fritid utan lön. Idén är att möjliggöra obemannad uthyrning av till exempel kanoter med hjälp av digitala hänglås och en digital uthyrningsplattform.

– Vi drivs av viljan att bygga en jäkligt bra produkt och har nu landat i en väldigt enkel lösning för kunderna, med hänglås som inte behöver någon uppkoppling, säger Rentalbuddys medgrundare och vd Jesper Cederholm, som till vardags är business controller på Cognibotics.

Rentalbuddy har börjat få propåer från kunder som vill ansluta sig till bolagets system. Grundarnas mål för i år är att hitta nyckelkunder inom så många olika segment som möjligt för att så frön för en organisk tillväxt. I vintras landade bolaget till exempel en kund som hyr ut skidor i Kläppen i Sälen.

– Vi tittar också till exempel på golfbilar, båtar och släpvagnar. Det kan tyckas lite spretigt, men vi fokuserar all tid på att göra verksamheten så ”lean” som möjligt för oss själva och digitalisera kundernas onboarding. Vi prioriterar därför kunder med en möjlig multiplikatorseffekt i att de kan expandera från en site till flera, säger Jesper Cederholm.

Rentalbuddy tar dels betalt för hänglåsen, dels för tjänsten i bokningsplattformen. I år är målet att korsa miljonen i omsättning och cementera affärsmodellen, för att i nästa steg kunna resa kapital och deltidsanställa ett par av grundarna.

Emiliano Strauss

Det började som en hobby för grundarna bakom Kristianstad-baserade Rentalbuddy. Men nu börjar det ta fart för bolaget som utvecklat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.