fredag 12 april 2024

inloggad som

Acconeer ber om 150 miljoner

|  
|  

Radarsensorbolaget Acconeer i Malmö fortsätter att blöda kapital och har därför beslutat om en fullt garanterad företrädesemission om cirka 150 miljoner kronor.

Acconeers radarsensorer används i bilar och Malmöbolaget fick nyligen sin i särklass största order hittills, från japanska Nexty Electronics – en distributör inom den japanska bilbranschen. Nu genomför Acconeer en företrädesemission om 150 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.

– Bakgrunden till företrädesemissionen är en kombination av utveckling och att komma i fas med befintliga beställningar och öka försäljningen. Samtidigt vill vi passa på att bli av med våra skulder, säger Acconeers vd Lars Lindell.

Acconeer avser alltså att använda emissionslikviden till forskning och utveckling, särskilt avseende färdigställandet av bolagets nästa generation av radarsensorer, samt övriga företagsändamål som ökad försäljning.

Syftet är också att återbetala lån till Buntel och Exelity om drygt 30 miljoner kronor, samt en återbetalning till Skatteverket på omkring 15 miljoner kronor relaterat till tillfälligt betalningsanstånd.

Företrädesemissionen är sedan tidigare täckt av en kombination av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Därtill har Acconeers största aktieägare BGA Invest ingått en teckningsförbindelse om 10 miljoner kronor. Även styrelseordförande Thomas Rex och vd Lars Lindell har ingått teckningsförbindelser.

Acconeer omsatte 35,5 Mkr 2023. Förra årets resultat blev minus 46,5 Mkr. I skrivande stund har aktien backat med 82 procent på ett år.

Martin Linderoth

Radarsensorbolaget Acconeer i Malmö fortsätter att blöda och har därför beslutat om en företrädesemission på 150 miljoner kronor.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.