fredag 26 april 2024

inloggad som

Han ska leda Tillväxt Helsingborg

Tech-entreprenören Acke Salem blir ny styrelseordförande i Tillväxt Helsingborg efter Lottie Svedenstedt.

– Jag brinner för min stad och min community. De senaste tio åren har jag öronmärkt en del av min tid för att bidra bland annat till Campus, Get AI, Marknadsföreningen och stadens reformgrupp. Att bidra och utveckla sitt samhälle är viktigt, säger Acke Salem.

Han är medgrundare av mjukvarukonsult- och utbildningskoncernen Edument Group, som också investerar i startups genom Edventure Tech.

Tillväxt Helsingborgs mål är att minska utanförskap och segregation i Helsingborg med omnejd genom att bidra till att fler personer får ett meningsfullt jobb. Ett antal företagare och entreprenörer, med Lottie Svedenstedt och Jenny Lindén Urnes i spetsen, står bakom.

Sedan starten 2014 har stiftelsen bidragit till att skapa över 700 jobb och hjälpt över 200 företag att skapa fler arbetstillfällen.

Lottie Svedenstedt lämnar nu efter tio år sin roll som styrelseordförande.

– Acke, med sitt framgångsrika entreprenörskap och engagemang för att minska segregation och utanförskap, är den perfekta kandidaten att ta över som ordförande för Tillväxt Helsingborg, säger Lottie Svedenstedt.

Acke Salem menar att en stor utmaning för personer i utanförskap som vill starta bolag är kunskapen kring regelverk, samt tillgång till kapital.

– 70 procent av bolagen som startas av första generationens invandrare i Sverige går under inom två år. Inte för att affärsmodellen är dålig utan för att man inte fullföljer sina strukturella skyldigheter till kommun, Skatteverket och andra myndigheter. Vårt uppdrag inom Tillväxt Helsingborg är att ge dem stöttning och kunskap, säger Acke Salem.

Stödet ges inte bara till nystartade bolag utan även till bolag som behöver hjälp med sin expansion och tillväxt.

– Tillväxt Helsingborgs nätverk av bolag och investerare är exceptionellt och brett inom olika industrier och domäner. Deras hjälp och stöttning har varit fantastiskt för bolagen vi hjälper. Målsättningen framåt är att förstärka vårt samarbete med andra stiftelser, föreningar och bolag som jobbar med tillväxt, säger Acke Salem.

Sölve Dahlgren

Tech-entreprenören Acke Salem blir ny styrelseordförande i Tillväxt Helsingborg efter Lottie Svedenstedt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.