tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Spotlight säljer ytterligare dotterbolag

|  
|  

Den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group säljer dotterbolaget Placing Corporate Finance, inklusive tillstånden för att bedriva värdepappersrörelse.

Den icke tillståndspliktiga delen av Placings verksamhet, exempelvis bolagsvärderingar, blir kvar inom Spotlight och flyttas över till dotterbolaget Finreg Solutions.

– Vi fick bra betalt för tillstånden och valde därför att sälja den delen av Placing. Värt att tillägga är att köparen måste godkännas av Finansinspektionen innan affären kan slutföras, men det ser jag som en ren formalitet, säger Spotlight Groups vice vd Markus Neuding.

Vem köparen är och hur mycket Spotlight får betalt vill Markus Neuding inte säga.

– Försäljningen har begränsad direkt effekt på koncernens finansiella ställning, men den är ett led i att skapa en kostnadsstruktur som ger Spotlight Group bärkraft även i ett svagt marknadsklimat, säger han.

Spotlight har tidigare kommunicerat att analysföretaget Kalqyl och kommunikationsbolaget Shark Communication skulle slås ihop och delas ut till aktieägarna, alternativt säljas. Men nu har beslut fattats om att behålla Kalqyl och att flytta in företagets verksamhet i Finreg Solutions.

– Kalqyls arbete med AI-teknik, i kombination med de besparingar som genomförts i Kalqyl gör att vi väljer att behålla verksamheten inom koncernen, säger Markus Neuding.

Han säger också att en försäljning av Shark Communication är på gång.

– Säljprocessen är igång och vi väntar oss att få in konkreta bud inom kort.

Under hösten förra året sålde Spotlight det delägda, danska dotterbolaget Sea House Capital.

Martin Linderoth

Den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group, med vd Peter Gönczi, säljer dotterbolaget Placing Corporate Finance, inklusive tillstånden för att bedriva värdepappersrörelse.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad