tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Ledningsrokad i Axolot

|  
|  

Miljöteknikbolaget Axolot Solutions ska skala upp försäljningsaktiviteterna. Då kliver huvudägaren Lennart Holm av som vd och ersätts med en av bolagets konsulter.

Helsingborgsföretaget Axolot säljer system för industriell vattenrening och är inne i en utvecklingsfas där säljaktiviteterna ska öka, bland annat genom geografisk expansion. Parallellt bedriver Axolot en process för att strukturera och systematisera uppläggen runt såväl leveranskedja som teknik och service. Det är dessa satsningar som föranleder vd-bytet.

– Styrelsen har i samråd med nuvarande vd Lennart Holm beslutat att förstärka bolagsledningen. Anders Lundin, som under hösten arbetat som konsult i bolaget, kommer därför att gå in som ny vd för Axolot Solutions, säger bolagets styrelseordförande Peter Lysell.

Enligt honom kan Lennart Holm nu fullt ut fokusera på systemförsäljning och affärsutveckling, vilket är avgörande för verksamhetens fortsatta tillväxt.

Lennart Holm är grundare av Axolot och största ägare med 10,9 procent av aktierna. Han behåller sin plats i styrelsen.

Anders Lundin tillträder som vd den 1 februari. Han har fram till 2022 arbetat i ledande positioner på koncernnivå, senast i Billerud och tidigare inom Perstorpkoncernen. Sedan sommaren förra året har han varit verksam som konsult i Axolot.

– Samtidigt som Lennart Holm brinner för just försäljning och affärsutveckling är Anders Lundin en mycket bra företagsledare. Vi såg helt enkelt en god möjlighet att göra en resursförstärkning i företagsledningen utan att tappa fart i våra expansionsplaner, säger Peter Lysell.

Axolot är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bedriver även verksamhet genom ett dotterbolag i Norge.

Martin Linderoth

Miljöteknikbolaget Axolot Solutions ska skala upp försäljningsaktiviteterna. Då kliver huvudägaren Lennart Holm av som vd och ersätts med en av bolagets konsulter.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad