fredag 26 april 2024

inloggad som

Nibe-topp blir vd för Hexpol

|  
|  

Det Malmöbaserade polymerbolaget Hexpol har utsett Klas Dahlberg till ny vd och koncernchef. Han tillträder tjänsten senast den 1 juli 2024.

Klas Dahlberg är i dag affärsområdeschef för värmeteknikbolaget Nibes största affärsområde, Climate Solutions. Han tar över vd-posten i Hexpol efter den bortgångne Georg Brunstam och har varit i Nibe-koncernen sedan 2016. Dessförinnan har han bland annat haft olika roller inom Scania.

”Klas gedigna internationella erfarenheter, beprövade ledarskap och framgångsrika karriär kommer vara en tillgång i arbetet att fortsätta utveckla Hexpols strategiska inriktning, med fokus på fortsatt expansion genom förvärv, organisk tillväxt och fortsatta innovationer av avancerade kundspecifika polymerlösningar för krävande miljöer och med ett ökande hållbarhetsperspektiv”, säger Hexpols styrelseordförande Alf Göransson i en kommentar.

Hexpol tillverkar plast- och gummiblandningar till ett flertal industrier och omsatte förra året 22,2 miljarder kronor. Bolagets största ägare är Schörling-sfären med 24,8 procent av kapitalet och 45,8 procent av rösterna. Hexpol har sitt ursprung i mätteknikbolaget Hexagon som också finns bland Schörlings innehav. Nibe, som även det finns i Schörlings portfölj, meddelar att en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till Klas Dahlberg sätter igång omedelbart efter nyår.

Martin Linderoth

Hexpol har utsett Klas Dahlberg till ny vd och koncernchef. Han tillträder tjänsten senast den 1 juli 2024.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.