fredag 3 maj 2024

inloggad som

Flera bud på Radinns konkursbo

|  
|  

Ett antal konkreta bud har inkommit till konkursförvaltaren på det hajpade jetboardbolaget Radinn som ansökte om konkurs för mindre än en månad sedan.

Radinns ambition var att omsätta en miljard kronor 2026. Bolaget har genom åren lockat en rad investerare, bland andra IT-miljardären Dan Olofssons Danir, som tillsammans pytsat in flera hundra miljoner kronor i bolaget. Men försäljningen har aldrig lyft och i november kastade Radinn in handduken och lämnade in en konkursansökan. Nu har konkursförvaltaren Johan Klåvus vid Trägårdh Advokatbyrå fått in ett antal konkreta bud på bolaget.

– Jag har goda förhoppningar om en försäljning inom kort. Jag kan inte säga exakt hur många bud som inkommit, men det finns de som vill köpa helheten och så finns det några som vill plocka russinen ur kakan och enbart köpa vissa delar av konkursboet, säger han.

I konkursboet ingår patent och know how till den nya generationens surfbräda som Radinn kallar generation 5, samt ett befintligt varulager av surfbrädan som kallas generation 3. Hur stora buden som inkommit är vill Johan Klåvus inte säga.

– Det jag kan säga är att om det finns möjlighet att sälja helheten så gör jag givetvis gärna det. Ett annat alternativ är att pussla ihop olika köpare som vill köpa olika delar och på så vis sälja hela konkursboet.

Radinns omsättning har mellan 2019 och 2022 växt från 14 miljoner kronor till 105,5 Mkr, men kassaflödet och resultatet har inte hängt med. Förlusten på sista raden uppgick förra året till nästan 156 miljoner kronor. Johan Klåvus uppger att han kan driva bolaget vidare på den statliga lönegarantin fram till den 23 december, därefter behöver han ha en köpare på plats.

Martin Linderoth

Ett antal konkreta bud har inkommit till konkursförvaltaren på det hajpade jetboardbolaget.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.