fredag 1 mars 2024

inloggad som

Malmö in i nytt globalt nätverk

|  ,
|  ,

I morgon onsdag fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.

– Vi var en delegation från Malmö i Tokyo för ett år sedan. Där träffade vi en rad japanska näringslivsrepresentanter som sedan återkommit och bjudit in Malmö till nätverket, säger Malmö stads näringslivschef Micael Nord.

Nätverket, Global city Network for Sustainability, förkortat G-Nets, omfattar förutom Tokyo, städer som New York, Sao Paulo och Berlin.

– Nätverket har fokus på innovation och startups för att driva hållbarhetsutveckling. Därför är det naturligt att vi låter Minc driva det här medlemskapet, säger Micael Nord.

Minc föreslås få 1,2 miljoner kronor för att förvalta och utveckla ett svensk-japanskt brobygge. Minc-chefen Daniel Persson antar utmaningen.

– Det här rimmar väl med vår egen målsättning att hjälpa våra företag att bli framgångsrika globalt. Just Japan är intressant eftersom EU har ett förmånligt handelsavtal med landet. Omvänt kan vi hjälpa japanska scale ups att hitta rätt i Sverig, säger Daniel Persson.

Pengarna ska räcka till rekrytering av en person som ska driva det svensk-japanska brobygget.

Gunnar Wrede

På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.