söndag 28 april 2024

inloggad som

Mats Alyhr vann striden i Prostalund

|  
|  ,

Huvudägaren Mats Alyhrs förslag till ny styrelse i Prostalund gick vinnande ur striden på en extra bolagsstämma på torsdagen.

– Jag är mycket glad i dag och förväntar mig att vi kan lägga det här bakom oss och titta framåt för en expansion av Prostalund, säger Mats Alyhr.

Hans förslag till helt ny styrelse fick egen majoritet med över 50 procent på stämman, några röster på motståndarsidan räknades inte.

Detta innebär att Prostalunds grundare och uppfinnare Sonny Schelin entledigas ur styrelsen. Han har dock signalerat att han är villig att diskutera ett konsultavtal med bolaget.

– Sonny Schelin är otroligt viktig för bolaget. Alla vill ha honom med. Den nya styrelsen ska diskutera framtiden med honom, rekrytera en ny vd och övertala resten av den avhoppade ledningen att komma tillbaka. Men det är alltså den nya styrelsen som ska göra det. Jag personligen träder tillbaka som passiv ägare, säger Mats Alyhr.

För bakgrund till denna upplösning av en infekterad konflikt i bolaget, se Rapidus artiklar här nedan.

Gunnar Wrede

Huvudägaren Mats Alyhrs förslag till ny styrelse i Prostalund gick vinnande ur striden på en extra bolagsstämma på torsdagen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.